Челси и Тотнъм Хотспър играят при  в отложен двубой от

...
Челси и Тотнъм Хотспър играят при  в отложен двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 1:0 Тотнъм Хотспър, греда за шпорите

Челси и Тотнъм Хотспър играят при   в отсрочен дуел от 26-ия кръг на британската Висша лига. Трево Чалоба откри в 24-ата минута. Лондонското дерби на стадион „ Стамфорд Бридж “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Сините “ за втора поредна година наподобява ще останат отвън европейските клубни шампионати, откакто заемат деветата позиция с 48 точки, като изостават с пет от седмия Нюкасъл Юнайтед, само че непостоянството в отбора на Маурисио Почетино е големия проблем през целия сезон. В последните два кръга Челси загуби тежко с 0:5 от водача Арсенал, а през уикенда стигна до 2:2 като посетител на Астън Вила.

Тотнъм пък продължава битката си Шампионската лига точно с отбора на бирмингамци. Отборът на Ангелос Постекоглу е пети с 60 точки и изостава със седем от Вила, само че „ шпорите “ имат два мача по-малко преди днешната среща. Подобно на Челси, Тотнъм също не завоюва последните си два дуела, губейки от Нюкасъл с 0:4 и от Арсенал с 2:3.

По-рано през акцията Челси надигра Тотнъм с 4:1, като тогава „ шпорите “ играха дълго време с двама индивида по-малко.

 /   / 

Първият огромен късмет бе на сметката на домакините от Челси в петата минута, когато можеха да открият резултата. Папе Матар Сар сбърка на центъра и капитанът на „ сините “ Конър Галахър му лиши топката, която попадна в Михойло Мудрик. Украинецът напредна на скорост по левия фланг и пусна отлично извеждащо подаване за Николас Джаксън, който се озова самичък против Гулиелмо Викарио и съумя да стреля сред краката му, само че Мики ман де Вен притича и съумя да почисти пред голлинията. След това тя се удари в Коул Палмър, който бе пред опразнената врата, само че голмайсторът на „ сините “ нямаше по какъв начин да реагира. Секунди по-късно Мудрик още веднъж проби и стреля, само че от дребен ъгъл и много неопределено.

Челси продължи да бъде агрсивен и да натиска и в 17-ата минута Марк Кукурея изведе на скорост по левия фланг Джаксън, който влезе в наказателното поле и пусна още веднъж за испанския бек. Последва центриране по тревата, което не бе засечено от нито един футболист, само че стигна до Алфи Гилхрист на границата на пеналтерията, който шутира мощно, само че и високо.

Шест минути по-късно Мудрик даде превъзходен диагонален пас за Нони Мадуеке на десния фланг, който напредна на скорост към наказателното поле, освободи се пространство за изстрел с левия крайник от границата пред пеналтерията, само че над вратата.

По-добрата игра на Челси даде резултата и той откри резултата в 24-ата минута. Конър Галахър центрира от свободен удар в наказателното поле, където Трево Чалоба бе изтърван от бранителите на Тотнъм и с глава прониза вратаря Викарио за 1:0. Попадението беше прегледано първо за възможна засада, каквото нямаше, а по-късно и за вероятно нарушаване на Кукурея против Бренан Джонсън по време на центрирането, само че и такова не беше отсъдено. В последна сметка голът остана и „ сините “ поведоха.

В 32-ата минута Челси беше покрай втори гол. Палмър задържа добре топката отдясно и откри чудесно Мудрик на другия фланг, след което влезе в наказателното поле, залъга Педро Поро и стреля към вратата, само че кълбото профуча на сантиметри около лявата греда на Викарио в навън.

Тотнъм се съвзе и сътвори опция да изравни резултата в 38-ата минута. Тогава Поро центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, където на втора греда Кристиан Ромеро надскочи Гилхрист и стреля с глава, само че кълбото се отби от дясната греда на Джордже Петрович и излезе в навън.

LIVE  |

1:0 Трево Чалоба 24'

Висша лига, 26-и кръг

Главен арбитър: Робърт Джоунс, Англия

Стадион: „ Стамфорд Бридж “, Лондон, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Your Chelsea side tonight!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР